Android Cihazlarda Profesyonel Mail Kurulumu
Android cihazlarınızda Gmail programı üzerinde domain adresinize kayıtlı mail hesaplarını kurmanız için bazı düzenlemeler gerekiyor.
Profesyonel mail kurulumu için domain hesabınızın kayıtlı olduğu bir mail paketine ya da hosting paketine sahip olmalısınız.
Domain adresiniz üzerinde profesyonel mail kullanımı yapabileceğiniz mail paketlerimize aşağıdaki adres üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.isimtescil.net/hosting/hostingemail.aspx
Hem web sitesi hem de mail kullanımı yapabileceğiniz hosting paketlerimize aşağıdaki adres üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.isimtescil.net/hosting/paketleri.aspx
Hazır tasarımlara sahip üzerinde özelleştirme yapabileceğiniz ve profesyonel mail kullanabileceğiniz web kılavuzu paketlerimize aşağıdaki adres üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.isimtescil.net/webklavuzu
Domain adresiniz üzerinde bir mail hesabı oluşturduktan sonra (örn; info@domainadresiniz.net) Android cihazlarda mail kurulumu için Pop3 ve Imap olacak şekilde iki farklı alternatifiniz bulunmaktadır.
Kurulum adımlarını aşağıdaki görsellerden takip edebilirisiniz.
Öncelikle Gmail uygulamasına giriş yapıyoruz ardından hesap eklemek için mevcut mail hesaplarınızın bulunduğu alana erişim sağlıyoruz.
Başka bir hesap ekle kısmına dokunarak açılan mail hizmetleri sayfasından “ diğer ” kısmını seçiniz.
Domain adresiniz üzerinde oluşturulmuş mail adresinizi açılan sayfaya girerek “manuel kurulum” alanını seçiniz, ardından kullanmak istediğiniz hesap türünü seçiniz.
Biz örnek kurulum için pop3 türünü seçtik Imap ve pop3 kurulumlarında tek fark son adımlardaki bağlantı noktası kısmına yazılan numaradır sunucu alanlarına yazılan adreslerde herhangi bir değişik yapmanıza gerek yoktur. Gelen sunucu kısmına pop3.domainadresiniz yazınız.
Açılan uyarı ekranından “ayarları düzenle” alanını seçerek güvenlik türünü “yok” olarak seçiniz. Pop3 kurulumu için bağlantı noktasına 110 Imap kurulumu için 143 yazınız.
Giden sunucu kısmına smtp.domainadresiniz giriniz. Açılan uyarı ekranından “ayarları düzenle” alanını seçerek güvenlik türünü “yok” olarak seçiniz.
Giden sunucu ayarlarında güvenlik türünü “yok” seçiniz bağlantı noktasına “587” yazınız.
Ardından isteğe bağlı bilgilerinizi girerek kurulum işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.